Премиерът лично се ангажира с каузата на войната на пътя да

...
Премиерът лично се ангажира с каузата на войната на пътя да
Коментари Харесай

Полицаи ще пазят на местата с много катастрофи, ще следят и за шофьори без книжки

Премиерът персонално се ангажира с каузата на войната на пътя да се постави край
Всяко известие за катастрофа на пътя ме изпълва с яд, призна прочувствено Гълъб Донев

Полицаи ще патрулират по местата с централизация на произшествия. Това е една от ограниченията против нарасналите се пътни произшествия, обсъждани на националното заседание на Министерство на вътрешните работи, чийто посетител бе служебният министър председател Гълъб Донев, научи “24 часа ” от участвали.

Целта на мярката е, когато видят катаджиите, водачите да не карат толкоз рисково в съответния сектор и по този начин да не се стига до произшествия. Едно от местата, на които ще патрулират, е пътят Русе - Бяла. Полицаи ще бъдат пратени и в секторите, където има доста тежкотоварен трафик. Причината е, че в сходни обстановки постоянно водачите вземат решение да изпреварят повече от 1 камион и се удрят в идваща в насрещното платно кола. Такъв е пътят край великотърновското с. Поликраище.

Освен засиленото полицейско наличие друга мярка е масова профилактика на хората, които са били хващани да карат без книжки, както и с отнети. Практиката бе въведена преди 3 седмици със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Целта е да не се позволява сходни извършители още веднъж да седнат зад кормилото.

Още по-сериозен ще е и контролът във връзка с тези, които карат пияни или дрогирани.

Тестването ще е всеобщо, а освен при подозрение за приложимост на сходни субстанции. Ще се употребяват и всички камери за надзор на скоростта. Те са над 250.

Всяко известие за злополука на пътя ме изпълва с яд. На войната на пътя може да се постави край. Финалът зависи от всеки от нас. Заедно сме в това безумство. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не съблюдава разпоредбите за придвижване и заплашва човешки живот, не скри страстта си министър председателят пред служителите на реда.

Вътрешният министър Демерджиев изясни, че ограниченията са част от цялостна тактика. И добави, че не може да се разчита единствено на акции и акции. От Министерство на вътрешните работи са инициирали и среща с всички институции, които имат отношение към пътната сигурност. Тя ще се организира другата седмица. На нея с изключение на държавни институции като районното и транспортното министерство и организацията за сигурност на придвижването по пътищата, ще участват и неправителствени организации.

На съвещанието от Министерство на вътрешните работи са обсъждали и как да се противодейства на купения и корпоративния избор.

Ще използваме целия насъбран опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички старания в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики, увери министърът.

По думите му са подхванати съответни дейности за възстановяване на изискванията за труд в Министерство на вътрешните работи.

Ще предприемем всичко належащо да изпълнявате функционалностите си, ще пожелаваме резултати. Това е мотото на нашата работа. Ако успеем да се оправим със задачата да имаме резултати, доверието на обществото ще се усети по улиците, уточни вътрешният министър, който е и вицепремиер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР